Hva er kollagen, og hvorfor er det viktig?

Vi har alle hørt om kollagen, kanskje har du lest om det et sted, men hva er det? Hvorfor er det så viktig for oss? La oss begynne med en veldig grunnleggende definisjon av hva kollagen er. Kollagen er et protein, og faktisk det proteinet det er mest av i kroppen. Det er et vev som binder sammen andre typer vev, og det utgjør hovedbestanddelen i knokler, muskler, sener og brusk. 

Kroppen får tilgang til kollagen på ulike måter. Vi kan enten innta det gjennom kosten eller tilskuddsprodukter, eller produsere det naturlig. Over tiden mister kroppene våre evnen til selv å produsere dette proteinet, og i tillegg har andre faktorer, som røyking, overdrevet alkoholinntak og overdrevet soling, en negativ effekt på kroppens naturlige evne til å produsere kollagen.

Når det kommer til kilder til kollagen i kosten, forekommer proteinet naturlig i råvarer som kjøtt og fisk, som inneholder bindevev, det vil si kollagen. Du kan også få i deg kollagen ved hjelp av kosttilskudd. Det blir stadig vanligere å ta kollagen i form av kosttilskudd, siden du da får jevn tilgang til en kvalitetskilde til dette viktige proteinet. Du vil legge merke til tydelige fordeler, som at hår, hud, negler, muskler, knokler og brusk blir sterkere. Disse er viktige for en sunn livsstil.

Som tidligere nevnt, er kollagen det proteinet det er mest av i kroppen, og det er essensielt for leddene, musklene og knoklene våre og huden vår. Derfor er det viktig at vi følger med på inntaket av dette proteinet.

Klikk her for å finne ut mer om de to kollagenalternativene våre: Collagen+ og Collagen+ Beauty. 

CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us