Matvarer Som Støtter Immunforsvaret

Å ta vare på immunforsvaret er viktig året rundt, og å opprettholde et næringsrikt kosthold utgjør fundamentet for at kroppen din skal kunne fungere optimalt. Vi har samlet de beste matvarene for å oppnå dette i denne listen. Dette er mat som er enkel å inkorporere i dine daglige måltider for å hjelpe deg å få bedre helse og ruste opp immunforsvaret.

SITRUSFRUKTER

Disse fruktene er stappfulle av vitamin C. Kroppene våre klarer ikke å produsere dette vitaminet selv, så det er nødvendig å inkludere sitrusfrukter som grapefrukt, appelsiner og sitroner i et sunt kosthold. Vitamin C støtter immunforsvaret ved å øke produksjonen av hvite blodlegemer i kroppen. Disse cellene er essensielle når det kommer til å beskytte kroppen din ved at de bekjemper infeksjoner og sykdommer.

GRØNNE GRØNNSAKER

Grønne grønnsaker, som brokkoli og spinat, er fullpakket med et vell av vitaminer og mineraler, inkludert vitamin A, C og E, kalium og sunn kostfiber. Disse vitaminene støtter dannelsen av hvite blodlegemer og opprettholder organhelse. Begge kan øke kroppens evne til å bekjempe infeksjoner ved å beskytte cellene mot frie radikaler.

NØTTER

Flere nøttetyper hjelper oss også med å ta vare på immunforsvaret. Mandler forsyner kroppen med fett som er godt for hjertet, protein og vitamin E. Valnøtter kan tilføre verdifullt vitamin B6, kobber og folsyre. Disse vitaminene kan beskytte cellene i kroppen din mot angrep og sikrer at de hvite blodlegemene fungerer på effektivt vis.

KRYDDER

Krydder er en super måte å tilføre både smak, farge – og helsefordeler – til måltidene dine på. Gurkemeie inneholder store mengder kurkumin, et stoff som kan styrke immuncellenes aktivitet og forsterke responsen på antistoffer. Ingefær inneholder lignende substanser; i tillegg kan roten også hjelpe deg med smertelindring ettersom den inneholder konsentrerte mengder capsaicin.

Synergy har et stort utvalg immunstyrkende produkter – og mange av dem inkluderer råvarene i denne listen. Hvert eneste produkt lages med rene og effektive ingredienser og hjelper deg å sikre et jevnt inntak av vitaminer, mineraler og antioksidanter. Klikk HER for å lære mer om dem!


Referanser:
https://www.healthline.com/health/liquid-chlorophyll-benefits-risks
https://www.abc10.com/article/entertainment/television/programs/morning-blend/five-foods-to-boost-your-immunity/103-ac6c909f-fde5-4a89-b916-42254a17d873
https://www.health.com/food/immunity-boosting-foods
https://www.healthline.com/health/food-nutrition/foods-that-boost-the-immune-system#kiwi
https://health.usnews.com/wellness/food/slideshows/foods-that-can-support-your-immunity

CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us