Bedre bruk av sosiale medier i forretningen din


Nesten halvparten av verdens befolkning har tilgang til internett. I 2015 var det globalt over 2 milliarder brukere av sosiale medier. Så det er et stadig voksende publikum der ute som er klar for å ta imot den informasjonen du sender ut i cyberspace. Du føler deg ganske innflytelsesrik nå, ikke sant? Men stopp litt. Du må først lære hvordan du får brukere av sosiale medier til å oppdage deg og høre på deg.

Som teammedlem hos Synergy har du et overbevisende budskap. Du ønsker å benytte enhver anledning til å dele Synergys fantastiske muligheter med andre, og sosiale medier er uten tvil den mest kostnadseffektive måten å bringe budskapet ditt ut til massene på. Uansett om du er på Facebook, YouTube, Twitter, Reddit, Pinterest, Tumblr, LinkedIn, Instagram eller Google+, bør du lære deg disse triksene for å få best mulig utbytte av din bruk av sosiale medier.

Her kommer noen generelle tips som kan hjelpe deg til å maksimere utbyttet og få fart på forretningen din.

Lag en plan

Du behøver ikke å planlegge hvert innlegg på minuttet, men det er lurt å ha en generell idé om hva som er de beste tidspunktene for posting av innlegg. Det er for eksempel lite trafikk på sosiale medier en onsdag morgen kl. 4:30, og det er derfor ikke et godt tidspunkt for posting.

Siden Facebook er det overlegent største sosiale mediet, kan vi bruke det som en standard for å måle god og dårlig bruk av sosiale medier. Ifølge Huffington Post er det beste tidspunktet på døgnet for posting på Facebook kl. 13-15, med torsdag og fredag på topp. Studier viser at dette kan variere mellom sosiale medier, så sjekk nærmere på egen hånd. Du bør unngå å poste for ofte, siden det kan få publikummet ditt til å blokkere innlegg fra deg for ikke å bli overlesset med informasjon. Dersom du poster ett interessant innlegg per dag, kan det få publikummet ditt til å se frem til neste innlegg.

Post meningsfulle innlegg

Å lage en fengslende tekst er uhyre viktig for en effektiv strategi på sosiale medier. Spør deg selv; Er dette informativt? Er det engasjerende? Er det relevant? Du bør kunne svare “ja” på alle disse spørsmålene. Innlegget skal alltid være i samsvar med Synergys retningslinjer. Dersom du er usikker på hva det vil si, ber vi deg lese Synergys dokument “Hva kan jeg si?"

Sjekk stadig gamle innlegg for å se hvilke som får flest Liker og kommentarer. Det vil gi deg en pekepinn på hvilke innlegg som skaper mest oppmerksomhet rundt forretningen din. Noen eksperter på sosiale medier mener du bør finne det sosiale mediet som brukes av flest mulig av dine ideelle kunder og partnere, og fokusere på det, i stedet for tilfeldig bruk av mange medier.

Fokus på bilder

Har du lagt merke til at de som har øye for et godt foto, eller som har lært seg å ta gode bilder, får mye oppmerksomhet på sosiale medier? Innlegg som omfatter bilder eller filmer, får 53 % flere Liker og 104 % flere kommentarer enn innlegg uten et visuelt blikkfang. Bryt monotonien med et iøynefallende bilde som angår teksten du poster.

Før du går på bildejakt, må du tenke som en fotograf. Når du ser etter bilder å poste, bør du vurdere bildenes oppløsning og belysning. Selv bare litt mørke eller uklare bilder vil folk skrolle forbi som om de ikke var der. Estetiske og tiltrekkende bilder vil gi innleggene dine den fargen og dybden de trenger for å bli lagt merke til.


Nå har du litt å gjøre. Det finnes tusenvis av studier og nyttige tips fra eksperter på sosiale medier, som du kan bruke for å bli mer dreven på dette og dra fordel av det i forretningen din. Og husk å følge Synergy Worldwide på Facebook og Instagram for å finne idéer og tekster som er klare for deling.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us