Ta Vare På Hjertet Med Trening

Hvert eneste sekund av hver eneste dag gjennom hele livet jobber hjertet ditt for å holde alle kroppens funksjoner i gang. Det innebærer noen skikkelig tunge løft fra et organ og en muskel som aldri får hvile. Hjertet ditt slår hele 100 000 ganger hver dag, og det pumper 7500 liter blod gjennom et mikroskopisk transportsystem som består av nesten 100 000 kilometer med blodårer. Gi hjertet ditt en hjelpende hånd, og styrk det med en god kardiovaskulær treningsrutine.

Forskning viser at så lite som 30–40 minutter med trening om dagen kan forbedre generell helse og velvære, samtidig som det kan ha en positiv effekt på hjertet ditt. Dette inkluderer både aerob og anaerob trening. Så – hva er forskjellen? La oss ta en nærmere titt. 

AEROB
Aerob trening er også kjent som kardio, kondisjonstrening og utholdenhetstrening. Denne treningsformen fokuserer på å få opp pulsen og deretter opprettholde en jevn puls over en lengre periode. Denne formen for trening påvirker sirkulasjonen i kroppen din, da den aktiverer lunger, hjerte og store muskelgrupper over lengre tid. Løping, turgåing og svømming kategoriseres alle som aerobe treningsformer. 

ANAEROB
Anaerob trening er også kjent som motstandstrening. Denne treningsformen fokuserer på å styrke musklene dine med korte, men intense treningsøkter. Disse korte og intense periodene med aktivitet hjelper deg å styrke den kardiovaskulære utholdenheten og hjertet generelt, siden de tvinger deg til å yte maksimalt i korte, tidsbestemte intervaller. Eksempler er sprinting, hopping og vektløfting.  

Begge treningsformer gir mange fordeler som vil ha en positiv effekt på helsen din. Treningsmålene dine kan hjelpe deg med å finne ut av hvilke treningstyper du burde velge; husk likevel at du kommer langt med litt utholdenhetstrening. Pass på å starte lett og bygge opp til det nivået kroppen din er komfortabel med. 

Kilder:
https://www.healthline.com/health/fitness-exercise/difference-between-aerobic-and-anaerobic#TOC_TITLE_HDR_1

CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us