Vokt deg for julegodtene


Det er snart jul, og det betyr kos og familiehygge og en overflod av mat og søtsaker. Med alle de fristende godsakene rundt seg kan det være vanskelig å holde på sunne spisevaner. Her får du noen tips som kan hjelpe deg gjennom julen, uten at du må ofre dine gode vaner eller gå glipp av kos med familie og venner.

Sunnere oppskrifter
Dersom du selv baker til jul, kan du spare noen kalorier med enkle grep. I stedet for olje kan du bruke eplemos (forhold 1:1), og du kan bytte ut sukker med stevia (1:3/4) og vanlig melk med mandelmelk (1:1). Vi som elsker Synergy har oppdaget at SLMsmart måltidserstatning er et supert substitutt for mel i en rekke SLMsmart-oppskrifter som dere har laget. Alle substituttene på én gang i en oppskrift, vil gjøre kakene eller godteriet mye sunnere, men det er lurt å prøve å bytte ut én ingrediens først. Ha det gøy og begynn å eksperimentere!

Drikk nok vann
I en tid full av festivitas og familieselskaper med gløgg og brus og annen sukkerholdig drikke, er det lett å glemme å drikke nok vann. Mange vet ikke at når de kjenner seg fysen på noe godt, så er det ofte vann kroppen egentlig vil ha. Dersom du drikker nok vann, kan du unngå å overspise desserter og godterier i julen, og i tillegg vil huden din se mye bedre ut på julebildene. Når du fyller et glass med forfriskende vann, hvorfor ikke ha oppi en pose ProArgi-9+ eller en dose Phytolife for enda flere helsebringende egenskaper.

Planlegg
Dersom du skal i juleselskap og er veldig sulten, er det lurt å spise et lite og fornuftig måltid eller å ta en SLMsmart-shake før du drar. Da kan du greie å spise det du trenger og har godt av, i stedet for å være så sulten at du hiver innpå alt du ser på bordet. Dersom du tar med en rett til en felles buffet, kan du ta med noe sunt og godt som passer med din diett.

Moderasjon
I julen skal man kose seg med familien, ikke telle kalorier og næringsstoffer. Ikke få dårlig samvittighet om du tar en ekstra kake eller et par poteter til. Men husk hva som er målet ditt, og fortsett med dietten dagen etter. Du vil kanskje ikke gå ned i vekt i julen, men det vil gjøre julen mye hyggeligere for deg. Samtidig vet du at kostholdet blir sunnere på nyåret.

God jul!


CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us