Slapp av med magnesium

Noe av det viktigste du kan gjøre for din generelle helse, er å sørge for å få i deg nok av de næringsstoffene som er helt nødvendige for kroppens funksjon. Den viktige rollen magnesium har i kroppen vår, blir ofte oversett, selv om dette mineralet inngår i mer enn 300 biokjemiske reaksjoner i kroppen.

Tidligere fikk vi i oss mye magnesium fra innmat, sjømat, mineralrikt vann og mineralrike jordrester på frukt og grønnsaker. I dag spiser vi mye prosessert mat, og mange får i seg for lite magnesium i kostholdet. Dersom du har magnesiummangel, kan du oppleve rykninger og kramper i musklene, utmattelse og muskelsvakhet. Ubehandlet magnesiummangel kan føre til mye mer alvorlige helseproblemer.

Magnesium er viktig for elektrolyttbalansen, normal proteinsyntese og energiproduserende metabolisme. Det bidrar også til normal psykologisk funksjon, og det kan være derfor mange opplever at de slapper av og sover bedre dersom de tar magnesium før de legger seg. Det bidrar også til normal muskelfunksjon og muskelsammentrekning.

Hvordan vet du om du får i deg nok magnesium? I tabellen nedenfor finner du anbefalt daglig inntak (ADI) for menn og kvinner:

Alder Kvinner Menn
19 - 30 310 mg 400 mg
31 - 50 320 mg 420 mg
51 + 320 mg 420 mg

Synergy er verdensledende innenfor bransjen når det gjelder avansert forskning og studier på nøyaktig hva kroppen trenger for å oppnå Elite-helse, og Synergys Body Prime inneholder 400 mg magnesium per dose (to kapsler). Selv om du kan få i deg dagsbehovet bare gjennom Body Prime, er det ikke dumt å også spise matvarer som inneholder mye magnesium, som mandler (268 mg per 100 gram), gresskarkjerner (262 mg per 100 gram), mørk sjokolade (176 mg per 100 gram) og peanøtter (168 mg per 100 gram).

Som alltid bør du rådføre deg med legen din før du tar tilskudd av magnesium eller andre næringsstoffer.

Kilder:
https://www.healthline.com/nutrition/magnesium-deficiency-symptoms
https://www.psychologytoday.com/us/blog/evolutionary-psychiatry/201106/magnesium-and-the-brain-the-original-chill-pill

*Rådfør deg med lege før du bruker noe kosttilskudd, spesielt dersom du er gravid, ammer eller har en kjent medisinsk tilstand. Dette produktet har ikke som formål å diagnostisere, behandle eller forebygge noen sykdom.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us