Synergy-kunde gjennomfører «det tøffeste løpet i verden»

Sahara-ørkenen er ett av de mest ugjestmilde stedene på jorda. Under den stekende marokkanske solen stiger temperaturen vanligvis til over 50 varmegrader. Under disse forholdene, i det sju-dagers, 256 km Sables-maratonløpet, møter idrettsutøvere sin utfordring med piskende sand mot huden og en evig kamp mot tørste og utmattelse.

Toppløpere har i de siste 28 årene strømmet til dette øde landskapet, fast bestemt på å gjennonføre det som betegnes som «det tøffeste løpet i verden». I dette årets arrangement var Synergy-kunden, Grégoire Chevignard, å finne blant løperne, noe han aldri skulle ha forestilt seg for bare noen få år siden. Han hadde sterk tro på at Synergy-produkter kunne gi ham styrke på ferden, og han fullførte et sterkt løp, iført en T-skjorte med Synergy-merket og et lettelsens smil om munnen.

Grégoire er den første til å fortelle at han ikke er en profesjonell idrettsutøver. Han har en vanlig heltidsjobb og lever et travelt familieliv i Paris med kone og tre barn. Hans løpekarriere begynte relativt beskjedent. Han hadde en pause på 19 år etter å ha fullført sin første og eneste maraton. Da inngikk han og broren et veddemål med familien om å løpe 10 km. En elendige sluttid ga inspirasjon til deres konkurranseånd. De meldte seg øyeblikkelig på Paris Marathon i april 2014, og da hadde de seks måneder på seg til å trene til arrangementet.

Etter hvert som begivenheten nærmet seg, kjente Grégoire at tvilen begynte å snike seg inn over ham. Istedenfor å kansellere påmeldingen, avledet han panikken før maratonløpet med å melde seg på et enda tøffere løp etter Paris Marathon. Han ville nå heller grue seg til det 63 km lange terrengløpet den påfølgende måneden, noe som fikk det forestående maratonløpet til å virke som en langt mindre utfordring. Dette ble opptakten til hans lidenskap for løping. Han har, i løpet av det siste året, taklet over et dusin løp med varierende distanser (alt fra 10-105 km).


Én av Grégoires venner, Mathilde Barbier, introduserte ham til Synergy-produkter på et tidspunkt da han visste lite om trening med ernæringstilskudd, men etter at Mathilde hadde lært ham å bruke produktene, sa han at de hadde bidratt til en betydelig forskjell i prestasjonene hans. I sine tidlige løpedager løp Grégoire på tom mage, fordi han hadde hatt så mye magetrøbbel som følge av å spise vanlig frokostmat. Selv om dette lindret magesmertene, hadde han lite energi. Nå stoler han på SLMsmart Meal Replacement som drivstoff og styrkedrikk, der han løper i vei, mil etter mil.

Én av de største utfordringene deltakerne i Marathon des Sables står overfor, er temaet rundt mat og ernæring. Siden det blir forventet at løperne skal være selvforsynt og pakke med seg all maten de vil trenge for det sju dager lange løpet, visste Gregoire at han måtte ha lett, bærbar og ernæringsmessig fyldig mat. Han pakket nok SLMsmart for å dekke to porsjoner per dag, én til å drikke før han la i vei om morgenen, og én etter løpet for å gi styrke til sine utarmede muskler.

«Det viste seg i rangeringen at selv om de fleste løpernes hastighet avtok fra dag til dag, hadde jeg energien til å opprettholde min,» sa han.

Selv om mange vil se på det 256 km lage Marathon des Sables som en skremmende utfordring, bare hakket under rene og skjære vanvidd, var dette bare nok et løp for Grégoire.

«Ikke noe merkverdig med det,» sa han. «Jeg er ikke en olympisk idrettsutøver. Jeg er bare en gjennomsnittsperson. Jeg er ganske overbevist om at dette er noe alle kan gjøre. Jeg begynte ikke å løpe med det for øye at jeg noen gang skulle fullføre en distanse lengre enn en maraton. Alt høres utrolig og umulig ut når du ikke har prestert det, men bare fordi du ikke har gjort noe, betyr det ikke at du ikke er i stand til det.»

CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us