Hvordan du lager en handlingsplan


Når du deltar på Kickoff betyr det at du satser på suksess, og da er det på tide å tenke over hva du vil oppnå i 2016 og å gjøre det som skal til for å kontakte nye kunder og teammedlemmer. Men hvordan kan de nye idéene og all den nye informasjonen kombineres slik at det kan hjelpe deg til å nå målene dine? Å legge en plan og sette deg mål er noe av det mest produktive du kan gjøre for å nå ditt sanne potensial som forretningseier.
Det finnes mange måter å lage en handlingsplan på. Hver måte er unik, men for å lage den beste handlingsplanen for deg, er det noen viktige trinn du må ta for å holde forretningen i gang.
Spesifikke mål
Når du starter planleggingen, må du vite nøyaktig hva du ønsker å oppnå. Dersom du ikke setter deg kortsiktige og langsiktige mål, vil du aldri kunne avgjøre om planen fungerer, eller om den i det hele tatt er verdt å sette ut i livet.
TIPS: Når du setter deg mål og arbeider etter en plan, må du lage en skriftlig oversikt. Det hjelper deg med å organisere idéer, gir deg en oversikt over hvordan det går, og gjør det lettere å følge planen.
Vær realistisk
Et realistisk syn på ting behøver ikke legge en demper på drivkraften mot suksess. Det kan imidlertid minske stresset som kan oppstå på grunn av for knappe deadlines, ytre omstendigheter eller at du rett og slett er utmattet. Når du er realistisk, kan du på en proaktiv måte nå målene dine og ikke miste motet dersom du møter motgang.
TIPS: For å holde fast ved en realistisk og produktiv forretningsbygging, bør du se for deg enkle og målbare milepæler. Når du greier å oppnå et visst produktivt nivå, holder du deg motivert og fast bestemt på å fortsette på planen din.
Vær organisert
Dette kan ikke gjentas for ofte. Når du har brukt tid på en oppgave og endelig er ferdig, skal du stryke den fra planen. Visuelle bekreftelser, som overstrykninger i en liste, hjelper deg til å holde oversikt over både hva du har gjort og hva som må gjøres. Dessuten er det utrolig tilfredsstillende å fysisk markere at en oppgave er gjort.
TIPS: Binders virker kanskje litt gammeldags, men de er fremdeles nyttige. Dersom du eller datamaskinen din har en tendens til å rote bort informasjon, er utskrifter et trygt alternativ (eller en back-up) for å ha sikker og lettvint tilgang til viktig informasjon. Bare ikke rot bort bindersene dine…
Tidsfrister
Dersom du ikke setter deg rimelige tidsfrister, vil små oppgaver bli utsatt, eller rett og slett glemt. Da kan du oppleve at oppgavene hoper seg opp, og du blir stresset. Når du setter realistiske tidsfrister, blir det lettere å holde seg til planen og du får god tid til å tenke fremover. Dersom du ikke er sikker på hvor lang tid en oppgave vil ta, bør du gi deg selv litt ekstra tid for sikkerhets skyld. Dersom du fullfører en oppgave tidligere enn forventet, er det flott! Da kan du gå videre til neste oppgave uten å føle deg oppkavet og stresset.
TIPS: Inkluder pauser i tidsplanen din. Når du setter av tid til avslapning, unngår du at hjernen koker over og du kan holde fokus uten å føle deg overveldet. Sett av tid til lunsj/kaffepauser der du får koblet av i en times tid.
Ikke stans
Når du har lagt en plan, koordinert den med teamet ditt (hvis det er aktuelt) og har satt deg mål, er siste trinn det enkleste og aller viktigste. Fortsett å jobbe!
TIPS: Noen ganger skjer det uforutsette ting. Dersom du det er nødvendig, kan du endre på noen datoer. Ikke mist motet. Gjennomgå og revider gjerne planen din, men mist aldri målet ditt av syne!

CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us