Tre trinn for å perfeksjonere presentasjonen din


Nettverksmarkedsførere er guruer når det gjelder presentasjon. Nå vel, ikke alle. Eksistensen til en virksomhet innen nettverksmarkedsføring er ofte avhengig av markedsførerens evne til å forklare og selge selskapets budskap på en dyktig og overbevisende måte. Nettverksmarkedsføring blir ofte presentert med PowerPoint, men få markedsførere forstår hvordan de skal bruke designprinsipper på riktig måte for å oppnå et rent og raffinert sluttprodukt.

Ta en titt på disse raske tipsene for å forberede en elegant og slagkraftig presentasjon:

1. Tekst

PowerPoint skal brukes som et verktøy og hjelpemiddel for å skildre et verbalt utsagn. Selve PowerPoint-presentasjonen bør ikke foreta skildringen. Begrens antall ord i hvert bilde av en presentasjon til ca. fem ord. Ordene du velger bør omhandle det emnet du skal behandle. Det er svært sjelden at du skal lese teksten som vises på bildet. Målet er å få publikummet til å se på hvert bilde i bare noen få sekunder og ha mesteparten av sitt fokus rettet mot deg.

Det er også viktig å være forsiktig med skriften. Unngå krøkkete skrift som Comic Sans, og velg heller en ren, profesjonell sans serif-skrift, for eksempel Arial. Bruk toppen tre tekstfarger i ett enkelt PowerPoint-lysbilde, slik at tema og design stemmer overens.

2. Bilder

Velg interessante bilder av høy kvalitet for å fange publikums interesse. Utstrukne, fordreide og uklare bilder forandrer raskt det som kunne ha vært en god presentasjon, til noe ubrukelig og uprofesjonelt. Hvis størrelsen på bildefilen er for liten til å fylle hele lysbildet uten at det blir uklart, bør du finne et annet bilde. Bruk bilder fra et nettsted med gratis anvendelse, for eksempel Pexels.com, eller filtrer bildesøk på Google til å omfatte bare store filstørrelser. Ta med maksimum to bilder per lysbilde. De mest vellykkede presentasjonene består ofte av bare ett bilde på hele skjermen. Det er også viktig å passe på at du velger relevante bilder som utfyller emnet. Hvis du for eksempel snakker om målsetting, kunne du velge et høykvalitets bilde av en blokk og blyant.

3. Design

Design omfatter måten bildene og teksten sammenfaller og utfyller hverandre på. Gjør du dette riktig, vil du skape lysbilder som er inntagende for øyet og enkle å følge. Begynn ved å lære de fire designprinsippene:

Kontrast: Unngå med andre ord liknende elementer (type, farge, størrelse, strektykkelse, form, mellomrom) og lag dem heller forskjellige. For eksempel vil bruk av hvit tekst på svart bakgrunn vise kontraster.

Justering: Innholdet på hvert eneste lysbilde i presentasjonen bør ha et formål. Riktig justering bør rent visuelt forbinde andre elementer i lysbildet. Justerte elementer vil vises visuelt som om de var forbundet med hverandre med en usynlig strek.

Gjentagelse: Gjentagende designelementer er en bra måte å skape visuelle temaer på. Prøv å gjenta farger, strukturer, former, linjetykkelse, osv. Dette vil gi orden og enhet.

Nærhet: Hvis to eller flere ting hører sammen, kan du gruppere dem nær hverandre for å lage én visuell enhet, fremfor flere frittstående enheter. Dette vil skape visuell orden.

Husk at jo mer forberedt du er, jo større er sjansen for at du lager en prestasjon du vil være stolt av. Gjør det riktig én gang, og du vil ha fordelen av å kunne gjenbruke din fantastiske PowerPoint om og om igjen. Følger du disse enkle retningslinjene for PowerPoint, kan det til syvende og sist forbedre inntrykket både av deg og produktene du tilbyr.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us