Skarpskytter i Paralympics har i lang tid vært talsperson for Synergy


Hvert fjerde år samles internasjonale mestere for å delta i de mest krevende utfordringene innen sport og idrett når det gjelder styrke og presisjon – OL og Paralympics. I Paralympics får verdenseliten av paraatleter vise frem sin iver og sitt engasjement på samme måte som i OL. Selv om disse idrettsutøverne har fysiske begrensninger, jobber de hardt for å bli best innenfor sin idrettsgren, til tross for hindringene de står overfor.

Sonja Tobiassen er intet unntak. Hun skal konkurrere i Paralympics i Rio 10. og 13. september, som Norges representant i skyting med luftrifle.

Sonja arbeidet som sykepleier da hun la merke til at musklene gradvis ble svakere da hun var i 20-årene. I den unge alder av 25 år fikk hun diagnosen muskeldystrofi, en uhelbredelig sykdom som forstyrrer produksjonen av nødvendige proteiner for å lage en sunn muskel. I dag, 20 år senere, er Sonja rullestolbruker og lever hver dag i kjærlighet og takknemlighet.

«Det er de små tingene som betyr noe for meg,» sier Sonja. «Ting som venner og familie, tid til å stoppe opp og beundre blomstene. Jeg lever et godt og selvstendig liv sammen med datteren min på 17 år. Hver dag er jeg takknemlig for å ha et hus, en bil og en sport som jeg elsker.»

Under et opphold på et rehabiliteringssenter i 2010 prøvde Sonja seg på skyting med luftgevær. En mann i rommet ble imponert over hvor bra hun siktet og hvor treffsikker hun var. Mannen ble nysgjerrig på om Sonja bare hadde hatt flaks, og tok henne med til en skytesimulator. Der beviste hun nok en gang at hun var et naturtalent. Snart fikk Norges Skytterforbund høre om Sonjas talent, og et par år senere konkurrerte hun – til sin store forundring – i Paralympics 2012 i London.

Når Sonja skal forberede seg til Paralympics for andre gang, fokuserer hun mye på å nå målene sine. At hun får anledning til å ta ekstra godt vare på helsen er viktig for treningen og hverdagslivet.

I likhet med skytingen oppdaget Sonja sin interesse for Synergy ved en tilfeldighet da Synergys produkter ble lansert i Norge for første gang. Sonja var åpen for å prøve kvalitetsprodukter som kunne øke energinivået, og ga Synergy-produktene en sjanse. Hun begynte å ta Phytolife og Mistify, og senere ProArgi-9+ og e9. Den siste tiden har hun lagt til Body Prime som kosttilskudd. I årenes løp har Sonja forstått hvor stor effekt Synergy-produktene har når det gjelder å bevare en optimal helse.

I løpet av de neste månedene skal Sonja delta på tre treningsleirer rundt om i Europa som forberedelse til Rio. Treningen frem mot årets Paralympics har vært en følelsesmessig berg-og-dal-bane for Sonja. Når musklene ikke vil samarbeide, blir resultatene dårligere og det er lett å miste motet, men hun gir ikke opp.

«Begrensningene sitter i hodet,» sier Sonja. «Alt er mulig hvis du virkelig vil få til noe og du jobber for det. Da jeg ble syk, sluttet jeg å jobbe. Jeg mistet venner. Jeg falt vekk fra alt. Nå reiser jeg verden rundt. Gjennom sporten møter jeg de mest fantastiske mennesker. Skytingen har gitt meg en stor familie som er inkluderende og omsorgsfull. Skytingen gir meg en grunn til å stå opp om morgenen.»

CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us