10 matprodukter som beskytter hjertet


Februar er hjertemåneden i USA, og vi feirer dette hos Synergy ved å dele vår kunnskap om hva du bør spise for at hjertet skal holde seg sunt og friskt. Vi oppfordrer deg til å gi hjertet spesiell oppmerksomhet denne måneden. Det er tross alt den muskelen i kroppen som arbeider hardest. Vi blir ofte opptatt av daglige gjøremål og forsømmer hjertets behov. Ved å ta sunne valg for hjertet hver dag, har du imidlertid mulighet til å styrke både hjertet og generelt velvære.

Et sunt kosthold er helt avgjørende for å ivareta et sunt og friskt hjerte, men med mindre du vet hva slags mat du bør velge, kan det være vanskelig å vite hvordan du skal få optimalt utbytte av kostholdet.

Her er 10 typer nyttig supermat som vil beskytte hjertet ditt:

Laks
Denne fisken er et populært valg for å ivareta et sunt hjerte, fordi den inneholder rikelig med omega-3-fettsyrer som er viktig å forhindre blodpropp, holde blodet flytende gjennom kroppen og minske triglyserider som er én av årsakene til hjertesykdommer.
Ifølge American Heart Association, bør du sette deg som mål å spise minst to porsjoner med fet fisk i uken. Størrelsen på porsjonen er ca. 100 g (3,5 unser), eller et stykke omtrent på størrelse med en datamaskinmus.

Nøtter
Valnøtter, mandler, cashew-nøtter og pistasjnøtter er en annen god omega-3-kilde. Nøtter er et rimeligere alternativ for å få i seg omega-3-fett, og forskere sier at ca. 140 g (5 unser) med nøtter i uken som mellommåltider, kan virke forebyggende mot hjertesykdommer.

Melk eller yoghurt uten fett eller med redusert fettinnhold
Melkeprodukter er kjent for å ha et høyt kaliuminnhold, noe som bidrar til å senke blodtrykket. Når du velger melkeprodukter uten fett eller med redusert fettinnhold, får du i deg lite eller intet mettet fett som er en kjent faktor med hensyn til å heve kolesterolnivået.

Bringebær
Bringebær og andre bær er rike på antioksidanter, fiber og C-vitamin, og er derfor en sunn og smakfull måte å senke risikoen for hjertesykdommer og slag på.

Kikerter
Hurra for hummus! Kikerter er et populært og allsidig matprodukt for å ivareta et sunt hjerte. Disse små underverkene er en fantastisk kilde til oppløselig fiber. Dette er fibertypen som er kjent for å senke «dårlig» kolesterol (LDL).

Havregryn
Havre inneholder et fiber kalt betaglukan som hjelper til å senke LDL. Alt du behøver er bare én og en halv kopp havregryn for å senke LDL-nivået.

Avokado
Grunnen til at denne frukten har en så kremaktig struktur, er på grunn av de «gode» fettstoffene i den. Disse fettstoffene bidrar til å senke LDL og motvirke betennelse, noe som beskytter blodårene.

Olivenolje
Olivenolje er et vanlig innslag i kostholdet i middelhavslandene, og det sies å være et sunt alternativ til smør og andre typer olje. Dette begrenser inntak av mettede fettsyrer, noe som hever LDL-nivået og kan gi fettavleiringer i blodårene.

Mørk sjokolade
Ja, sjokolade står på listen. Kakao, planten som sjokolade kommer fra, er rik på flavanoler. Disse bidrar til å senke blodtrykket og forhindre blodpropp, og antioksidantene i sjokoladen forhindrer at «dårlig» kolesterol fester seg til veggene i blodårene.

Druer
Resveratrolet som finnes i druer, bidrar til et sunt hjerte fordi det forhindrer at blodplatene fester seg sammen og reduserer dermed risikoen for blodpropp, samtidig som det forebygger skade på blodkarene i hjertet.CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us