Synergy-produkter støtter ultramaratonløper


Det å fullføre en maraton er for de fleste en utrolig bragd når det gjelder utholdenhet og styrke, men for ultramaratonløpere er 42 km bare begynnelsen.

Ultramaratonløp er betegnelsen på alle løp som er lengre enn en standardmaraton på 42,195 km. De omfatter alt mellom 50 km og tusenvis av kilometer, og det tar flere dager å gjennomføre noen av disse løpene.

For Marcel Höche, en Synergy-sponset idrettsutøver, er disse løpene hele hans liv. Den 22 år gamle tyske ultraløperen er den yngste konkurrenten innenfor denne sportsgrenen. Han er tysklandsmester i ultraløping i aldersgruppen opp til 23 år, og i 2015 satte han en rekord på under 12 timer i denne kategorien, noe som betyr at ingen konkurrent på samme alder har løpt lengre enn ham i løpet av en 12-timersperiode.

Marcel fikk en forkjærlighet for konkurransesport allerede som 7-åring, og han løp sin første ultramaraton da han var bare 19 år. Han har helt siden da hatt en sann lidenskap for å løpe, noe som viser at han rett og slett liker det han gjør.

Hans trening er omfattende og tidkrevende med daglige rutiner som hele tiden veksler mellom
langdistanseløp (30 km på 4 min. og 20 sek. per km) og spurtøkter som presser kroppen til sitt ytterste. Ultramaratonløp er svært krevende rent fysisk, og derfor begynte Marcel å bruke Synergy-produkter i februar 2016 som et hjelpemiddel under trening og for å kunne prestere optimalt under konkurranser.

«Da jeg begynte å trene hardere, endret jeg kostholdet mitt, og Synergys produkter har virkelig vært til stor hjelp med dette,» sa han.

Marcel er en stor tilhenger av Synergys V3-system, og han bruker Mistify hver dag som en hjelp til å dempe det fysiske presset som sporten øver på kroppen hans.

Han tror også fullt og fast på ProArgi-9+, et produkt som han bruker flere ganger om dagen både under trening og konkurranser.

«Jeg liker e9 veldig godt fordi det inneholder alt jeg trenger i en krevende situasjon,» sa Marcel. «Mineraler, energi og aminosyrer. Det er virkelig en perfekt blanding av alt jeg trenger for å prestere optimalt.»

Selv med fysisk trening, riktig kosthold og ernæringstilskudd er det ikke til å unngå at ultramaratonløpere kan støte på svært vanskelige øyeblikk.

«Jeg møter veggen i alle løp,» sa Marcel. «Når det skjer, blir det svært vanskelig for meg. Det verste tilfellet var da jeg satte rekorden på under 12 timer i 2015.»

Marcel sa at han hadde løpt i over 7 timer og skulle løpe i ytterligere 5 timer for å gjennomføre prestasjonen, men kroppen hans strevde og han begynte å miste grepet rent mentalt.

«Jeg begynte å snakke med meg selv,» sa han. «Jeg husker at jeg sa, 'Marcel, det er bare én maraton til. Bare én til, og da vil du bli den beste i verden i din aldersklasse.' Jeg måtte fortelle meg selv dette for å fortsette, bare for å gjøre det. Jeg visste at jeg uansett måtte bevege meg forover. Det var denne innstillingen som virkelig reddet meg.»

Marcel har konkurrert aktivt i ultraløping i de siste 3 årene, og noen av hans siste bragder og resultater er følgende:

  1. 3. plass sammenlagt – Innsbruck Alpine Trailrun Festival, 65 km, 30. april 2016
  2. 3. plass sammenlagt – Brocken-Challenge, 13. februar 2016
  3. 2. plass sammenlagt – Stadtoldendorfer 12-Stunden-Lauf, 11.-12. juli 2015

Marcel fortsetter sin karriere på toppnivå innen sportsgrenen, og han ser frem til å opprettholde sin gode form for fremtidige løp. Han har satt seg som mål å løpe et ultramaratonløp i Tyskland til sommeren, og er helt innstilt på å gi alt for å levere sitt aller beste løp.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us