Fem grunner til at vi trenger naturen


Fjell, elver, daler, villblomster, trær, innsjøer, ville dyr – naturen kaller! Akkurat nå er den beste tiden på året for å komme seg ut og nyte skjønnheten som utfolder seg. Visste du at det å være ute i naturen faktisk er nyttig for din mentale og fysiske helse? Se disse bemerkelsesverdige fordelene du oppnår ved å komme deg ut av huset og boltre deg i naturen rundt deg.

Bedre hukommelse og konsentrasjon


Frisk luft og åpent landskap virker stimulerende og oppfriskende på hjernen. Her er beviset. I en studie som ble gjennomført ved University of Michigan, fikk en gruppe studenter en hukommelsestest, for deretter å bli delt i to grupper. Begge gruppene gikk en tur. Den ene gruppen gikk en tur i skogen, mens den andre gikk i byen. Da de kom tilbake etter turen, tok de hukommelsestesten på nytt. De som hadde vært i skogen, oppnådde bedre resultater på testen enn den andre gruppen.

Gjenopprettet energi 


Forskere kaller de tilfeldige jernteppene du opplever for «mental utmattelse». Det er den følelsen du får når du blir fullstendig avsporet i tankegangen din. Ved å eksponere deg for naturlige miljøer, kan resultatet bli en gjenoppfriskning av mental energi og fokus. Det er foretatt studier som antyder at det å oppleve naturens skjønnhet, kan påkalle følelser av respekt og ærefrykt, og kan være en rask måte å få en mental oppkvikker på. Ta med deg en pakke med Synergys e9-formel for å få en ekstra innsprøytning med naturlig energi.

Avlastning fra daglig stress 


Utallige studier er utført for å bevise at hvis du oppholder deg i ute naturen, ja, selv når du har utsikt over et naturlandskap gjennom vinduet, vil det senke cortisol-nivået, eller det du kjenner som «stresshormonet». I mange av disse studiene har man oppdaget at i forbindelse med å redusere stress, vil du utvikle en positiv holdning og bli mer oppmerksom bare ved å være ute i naturen. Naturforskeren John Burroughs uttalte «Jeg drar ut i naturen for å få ro og fred, og for å sette sansene mine i perspektiv».

Bedre immunforsvar 


I en studie som ble gjennomført i Japan i 2010, ble en gruppe med enkeltpersoner bedt om å oppholde seg utendørs i tre dager og to netter. Forskerne oppdaget at aktiviteten til de hvite blodlegemene økte, noe som førte til produksjon av hvite blodlegemer. Disse cellene dreper sykdommer som forkjølelses- og influensavirus og andre vanlige infeksjoner. Ta derfor din daglige dose med Mistify og kom deg ut!

Bedre mental helse 


Omkring 350 millioner mennesker over hele verden sliter med depresjon, og ett av tre mennesker lider av angst. Forskere ved Stanford University publiserte en studie i Proceeding of the National Academy of Science som viste at de som oppholdt seg ute i naturen, kontra de som gikk i byen, hadde mindre aktivitet i den subgenuale prefrontale lappen, et område i hjernen med mye fokus på negative følelser. Mange innen det medisinske fagområdet foreslår nå naturbehandling som et ledd i kurering av mental helse.

Fordelene med å være ute i naturen er overveldene og livsendrende, så ta på deg turskoene, dra ut og se på fuglene, ta en dukkert i et vann eller slapp av på en leirplass med familie og venner. Det spiller ingen rolle hvilken aktivitet du velger. Sørg bare for at du utnytter fordelene med den varme årstiden og den naturlige helbreden utendørslivet gir.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us