Synergy sponser verdensmesterskapet i speedsurfingHun er verdensmester, rekordinnehaver og osteopat. Hun reklamerer stolt med en Synergy-logo på windsurfingseglet, og er også den siste idrettsutøveren Synergy sponser. Foruten å bruke Synergy-produkter selv, deler hun dem med pasientene i sin legepraksis i England.

Zara Davis lærte kunsten med windsurfing da hun var 13 år gammel, men tok en pause fra sporten fra hun var 15 til hun ble 27 år. Hennes daværende arbeidsgiver oppmuntret henne til å begynne igjen, og etter det har hun ikke hatt noen opphold. Hun kom raskt tilbake til gamle kunster, og hun traff til og med sin mann da hun drev med windsurfing på innsjøer.

Zara snappet opp sitt aller første verdensmesterskap i speedsurfing for kvinner i mai 2016 i en alder av nesten 50 år, da hun konkurrerte i Dunkerbeck GPS Speed Challenge i Fuerteventura. Hun slo ikke bare ut alle de andre kvinnene i konkurransen, men oppnådde også bedre tid enn over halvparten av mennene. Zara er også blitt Europa-mester seks ganger i speedsurfing, og har fått ordet på seg for å være «den raskeste kvinnen på vannet» med sin verdensrekord på én mile i speedsurfing med 34,74 knop. Hun hadde også verdensrekorden på 500 m med 45,83 knop (53 mph).

«Jeg liker utfordringen og jeg elsker å være på sjøen,» sa Zara. «Jeg fant etter hvert ut at jeg hadde et naturlig talent for sporten. Det tar mange år å bli god, men når du virkelig mestrer noe såpass bra, prøver du så klart å forbedre denne ferdigheten. Jeg bruker talentet mitt til å inspirere ungdommen, spesielt unge jenter, til å begynne med sport og prøve windsurfing.»

Windsurfing er svært avhengig av kvaliteten og strukturen på brettet og seglet til windsurferen. Begge komponentene er konstruert og satt sammen for å få mest mulig utbytte av vindstrømmen. Seglet til en speedsurfer er omtrent dobbelt så stort som seglet på et vanlig surfebrett, fordi det må utnytte vinden maksimalt. Zara sa at utformingen av et surfebrett-segl kan sammenlignes med utformingen av en flyvinge. Seglet må ha en nøyaktig vinkel for å fange opp og utnytte vinden for å oppnå bevegelse.

Tro bare ikke at dette er enkelt! Det er ikke alle som kan speedsurfe, selv om de har det riktige utstyret. Jo mer vind en windsurfer utnytter, jo vanskeligere er det å holde seg fast i seglet. Det krever utrolig mye styrke å styre et speedsurfing-segl og -brett. Zara er 183 cm høy med mye mager muskelmasse som hun må ta vare på for å kunne lykkes i sin sportsgren. Hennes kroppsbygning er en stor fordel innen speedsurfing.

«Fysikken til windsurfing er ganske komplisert,» sa Zara. «Den eneste biten du segler på er den bakerste delen av brettet og finnen. Du må derfor være både veltrent, sterk og modig, spesielt når du skal være med i speedsurfing-konkurranser.»

«Speedsurfing krever en god porsjon tapperhet,» sa Zara. Tenk deg å rutsje på vannet i 80 km i timen, miste balansen og plutselig bråstoppe og stupe rett i vannet. Det skulle ikke være noe særlig.

«Alt som handler om windsurfing er fysisk krevende,» sa Zara. «Det vanskeligste er balansen og stabiliteten. Du bruker hver eneste muskel i kroppen hele tiden. Det er derfor en påkjenning for det kardiovaskulære systemet.»

Zara reiser omtrent fire timer fra der hun bor på kysten av Bristol til West Kirby Marine Lake for å trene på vannet. I tillegg til sin heltidsjobb, bruker Zara opptil 15 timer per uke på å svømme, sykle, løpe, gjøre Pilates-trening og slyngetrening. Hun har et næringsrikt kosthold, drikker mye vann og sørger for at ernæringstilskudd av høy kvalitet alltid er en del av den daglige rutinen. Denne rutinen med ernæringstilskudd omfatter nå ProArgi-9+, e9, Phytolife og Mistify. Hun er et levende eksempel på sunnheten selv for alle sine osteopatipasienter.

«Jeg arbeider med en rekke toppidrettsutøvere, og jeg skulle synes at det var ganske ubehagelig å ha noe i min praksis som jeg visste ikke var rent,» sa Zara.

Siden Zara er en toppidrettsutøver selv, vet hun at et produkt er bra når hun kommer over det. Dybden av kvalitetstesting og strenge produksjonsstandarder som Synergy krever på sine produksjonsanlegg, gjør Zara trygg på at selskapets produkter vil gjøre en forskjell med tanke på hennes idrettslige utøvelse og i sine pasienters liv.
KLIKK HER hvis du vil se en video av Zara i aksjon.


CONVERSATION

0 kommentarer:

Send en kommentar

Instagram

Follow Us